Relax: yoga is coming soon

Binnenkort bij The Body Factory: Yoga

Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn de basis voor een gelukkig leven. Het leveren van inspanning in onze afslankcabines en BioCircuit wisselen we af met ontspanning, namelijk Yoga. 4 redenen om te starten met Yoga:

1. Vergroot je flexibiliteit

Een van de meest bekende voordelen van Yoga is dat het je flexibiliteit vergroot. Door het regelmatig stretchen van de spieren worden je spieren flexibeler. Je lichaam wordt hierdoor beweeglijker en vitaler. De kans op blessures is hierdoor kleiner en er is meer ruimte in het lichaam.

2. Verbetert je lichaamshouding

Door onze manier van leven hebben we vaak een slechte lichaamshouding. We zitten veel en vaak ineengezakt. Dit is over het algemeen heel slecht voor onze lichaamshouding. Yoga helpt je om je bewuster te worden van je lichaam en je lichaamshouding hiermee te verbeteren.

3. Verbetert je zuurstofopname

Een van de belangrijkste elementen van Yoga is de ademhaling. Door op een andere manier te ademen en de volledige capaciteit van je longen te benutten, neem je meer zuurstof op in je lichaam. Je lichaam heeft zuurstof nodig om te kunnen functioneren, dus wanneer je een betere en efficiëntere zuurstofopname hebt, is dit goed voor je lichaam om tal van redenen.

4. Reset je zenuwstelsel

De mate waarin jij je ontspannen en relaxed voelt, wordt voor een groot gedeelte geregeld door je zenuwstelsel. Ontspanning is fijn, maar je lichaam moet zich ook kunnen inspannen.

Wanneer je heel erg gestresst bent, of juist helemaal niet vooruit te branden bent, betekent dit dat je zenuwstelsel voor een gedeelte in de war is. Het kan niet goed meer schakelen tussen inspanning en ontspanning.

Een van de redenen waarom Yoga gezond is, is omdat het je helpt om je zenuwstelsel weer te resetten en hier meer controle over te krijgen. Hierdoor kan je goed schakelen tussen inspanning en ontspanning waneer dat nodig is.

Genoeg redenen om mee te doen met een heerlijke yoga-les, vanaf 18 augustus 2019.